Olivia Lonsdale wint prijs met Telefilm Silk Road

Actrice Olivia Lonsdale heeft op het Milano International Film Festival de Da Vinci Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol gewonnen met haar rol in de Telefilm Silk Road.

De prijs is uitgereikt voorafgaand het filmfestival, dat plaatsvindt van 10 mei tot en met 14 juni. Olivia Lonsdale was aanwezig bij de prijsuitreiking in Milaan, net als de scenarioschrijvers, Marc en Roeland Linssen.

De Telefilm Silk Road van KRO-NCRV sleepte op het Milano International Film Festival maar liefst 7 nominaties in de wacht: naast Beste Vrouwelijke Hoofdrol waren dat Beste Film, Beste Regie (Mark de Cloe), Beste Mannelijke Hoofdrol (Gijs Blom), Beste Script (Marc en Roeland Linssen), Beste Cinematografie (Rob Hodselmans) en Beste Muziek (David van der Heijden). De film maakt nog kans op de Publieksprijs, die aan het eind van het festival wordt uitgereikt.

Silk Road is een psychologische thriller, geïnspireerd op het levensverhaal van Michael S., een jongen uit Woerden, die zich opwerkte tot ’s werelds meest gezochte internetcrimineel.

De Telefilm werd geregisseerd door Mark de Cloe, en de hoofdrollen worden gespeeld door Jonas Smulders, Olivia Lonsdale en Gijs Blom. De Telefilm is uitgezonden op woensdag 29 maart op NPO 3 en is nog terug te zien op NPO.nl.

Kijk hier naar Silk Road